Info

forstagangenpodden's podcast

FÖRSTA GÅNGEN Emma Knyckare och Matilda Sjostrom pratar om första gången man gjorde olika saker som sedan påverkar livet från och med där å då. Första kyssen till exempel. Eller första fyllan. Hur va det och hur påverkade det resten av livet sen?
RSS Feed
forstagangenpodden's podcast
2018
June
May
January


2017
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Jun 20, 2018

Första gången vi släpper det hundrade avsnittet. Vi har alltså gjort HUNDRA PODDAR! Så oerhört mäktigt. Eller precis som vanligt. Vi babblar om lite allt möjligt. Matilda hoppades på en bubbelfylla men Emma har visst tagit bilen till avsnittet så det fick bli halvnyktert mot alla odds. Vi pratar lite om förut. Och om sen. Och allt därimellan. In å götta dig nu!

Jun 1, 2018

Konstig rubrik kan en tycka. Vi tycker den är perfekt. Vi har nämligen endel att berätta om hur vi mår. Vi mår kanske alldeles för kass utifrån hur bra vi egentligen har det. Men vi mår inte prima. Så är det bara. Sen kommer vi såklart berätta skojjiga saker med. Vi är väl inga barbarer! Varsågod. Vi älskar er. Hejdå.

May 23, 2018

I dagens podd berättar Emma om hur pinsam hon va i helgen och Matilda är lite bräcklig då hon haft det lite för bra det senaste och drömde dessutom en mardröm i natt. Bland mycket annat gott. In å götta dig! Vi älskar dig. Hejdå.

May 16, 2018

Separatism, vad e det för nåt? Och när är det bra? Kan det va dåligt? Vi köttar loss om ämnet eftersom vi ska va extremt separatistiska den 31 augusti samt 1 september för då är det dags för statementfestivalen. Emma är positiv och tror att allt förändras nu eftersom #metoo hände. Matilda är som vanligt sur och tror inte killarna kommer börja ta ansvar och då faller hela grejen. Typ. In å lyssna på podden nu din goding! Det kommer göra dig gott (även om det inte känns så haha)

May 9, 2018

Förstagångenpodden har återuppstått som från de döda. Vi gör nån slags summering av de månader vi varit borta och rekar för hur vi sen ska gå vidare. Släng dig in och lyssna för vi e verkligen glada å va tillbaks!

Jan 14, 2018

Första gången jag räknade kalorier, när va det? Och varför pratar vi så sällan om hur ätstörda vi är? Varför är det tabu och vad händer när det går för långt? Idag gästar Frida Retz podden för hon har ortorexi. Det är viktiga grejjer detta så lyssna NU! Puss. Vi älskar er. Hejdå

Dec 31, 2017

Nytt år, ja det har det varit i bara några sekunder nu! Men vad tycker vi om det? Och vad tyckte vi om 2017? Emma tycker att alla borde sluta säga "gott nytt" och börja säga "gott nytt röv" och hon lovar även att inte konsumera några nya saker år 2018. Alltså ska hon bara köpa riktigt gamla saker. Som barkbåtar till skor. Vill du veta mer - in å lyssna för fanken!

Dec 24, 2017

Första gången vi pratar om jul. Hatar vi julen? Älskar vi julen? Bara den som lyssnar får se. Eller får bara de som opererar ögonen se? Hmmmmm Spännande va?! Varsågod och god jävla jul på dig! PUSS

Dec 17, 2017

Idag pratar vi om lite olika saker. Vissa åker njutomlands för att sola, andra för att plantera in nytt hår. Typ. Lyssna och njut!

Dec 10, 2017

Första gången en fick vägglöss eller kackerlacker hemma, hur va det egentligen. Det är kanske bara ett av de 132 sidospåren vi tjötar om i dagens podd. Sidospårens podd är det som gäller idag alltså. HURRA!

Nov 19, 2017

Första gången vi va bakfulla, när va det egentligen? Och va tycker vi om det här med att vara fulla och sen bli bakfulla? Perfekt nu när vi vet att Statement festival ska ske på bananpiren i Göteborg. Den här podden är som en liten förkunskapsförfest till då kanske? Eller inte? Jaja! Varsågod i alla fall! HURRA. Vi älskar er. Hejdå.

Nov 12, 2017

Första gången du kom på att du faktiskt ska bli gammel. Vad tänkte du då? "Åh äntligen lite lugn och ro" kanske? Eller fick du panik för att du älskar att gå på krogen å dansa?

Sånt här måste vi reda ut alltså.

Varsågod!

Oct 29, 2017

Första gången en kommer ut. Hur är det? Det är otroligt individuellt såklart och det kanske tillochmed är en konstig mening för vissa. Men i vilket fall så handlar podden idag om just detta och det är Alice B som är gäst och berättar om hur hon ser på saken. Otroligt ljuvlig podd om du frågar oss själva. Så VARSÅGOD!

Oct 22, 2017

Första gången vi inser på riktigt hur olika det kan va att växa upp som kille eller tjej. Vi är inte förvånade precis men har olika tankar om detta. Spännande va! In å lyssna för fanken!

Oct 8, 2017

Varför kallar Emma helt plötsligt Matilda för korven? Och hur förhåller vi oss till tid egentligen?

Det e bara å kasta dig in i dagens podd!

HURRA!!

Oct 2, 2017

Första gången vi inser att de flesta förhållanden borde elimineras runt fyraårsdagen, vad ska vi då göra? Slut eller? För egentligen är det väl rätt konstigt att försöka leva efter att vara ihop heeeeela livet med en enda människa? Matilda har panik, Emma dricker vin. Jo men allt e precis som det ska i den heteronormativa tvåsamheten.....

Sep 24, 2017

Första gången du hade ont nånstans och blev riktigt negativ med tiden och bara va tvungen att få ut det, när va det? För Matilda är det så exakt just nu. Surbiggan som vi kallar henne. Men det går över. Och Emma berättar om framtida trätänder så in å njut bara! KÖÖÖÖÖÖR!

Sep 17, 2017

Första gången vi kom i kontakt med psykisk ohälsa, när va det? Och vad ÄR det? Du kan vara psykisk sjuk, du kan ha en depression, lider av ångest kanske eller så får du ett psykbryt. Det är en jävla djungel det här och vi två är absolut inga proffs och trampar ofta i massa olika klaver men vi berättar vad vi känner och det är både gött och riktigt ogöttiga grejer i podden idag. Så vi ber om ursäkt i förhand och hoppas att fler pratar om sånt här MER. För vi behöver verkligen det. Ta hand om varandra för fanken!

Sep 10, 2017

Första gången en blir vuxen, är det när vi skaffar barn? Körkort eller torp kanske? Vi har ingen aning men här får du höstens första podd. ÄNTLIGEN e vi tillbaka! PUSS

Sep 3, 2017

Första gången vi poddar live från Way out west eftersom förra året regnade bort. Vi berättar i detta avsnittet hur vi träffade våra killar, och dom berättar hur dom träffade varandra. Varsågoda!

Jul 2, 2017

Första gången vi sportade, hur va det? Och vad betyder sporten i våra liv egentligen? Emma Knyckare och Matilda Sjöström pratar i dag om hur deras historia ser ut från barnsben upp till idag. Det ska visa sig ha varit och är väldigt olika tyvärr.. för visst är det tyvärr va? Sport som ska vara så gott. Så gott. Varsågod att njuta av sista podden innan sommarlov. PUSS!

Jun 25, 2017

Första gången vi slutförde något viktigt. När va det? Och varför är vissa väldigt bra på att slutföra stora grejjer och andra sämre? Matilda Sjöström och Emma Knyckare är båda två, bra på att få saker gjorda men samtidigt värdelösa på det. Kan vi till exempel ens slutföra podden idag? Vem vet? Inte vi i alla fall. Tack och hej!

Jun 18, 2017

Första gången jag hade hemmafest, när va det? Va det en sån där fjortisfest där vissa spelade fulla och andra lekte vuxna genom att bara dricka tre groggar å veta sina gränser. Eller hade vi någonsin fester hemma när vi va unga?

Lyssna så får du veta för fanken! Varsågod! PUSS

Jun 11, 2017

Första hemmet, det va ju livmodern ändå. Fast sen då? Å vad är ett eget hem? Vad ska det ge oss och vem får säga att den är hemlös? Idag poddar vi från faktums livepoddbås/bod på westpride i Göteborg. Varsågoda!

Jun 4, 2017

Första gången Matildas mamma e med i podden, då vill Matilda passa på att prata om just relationer mellan barn och vuxna. Va ska de vuxna göra, va borde de göra och främst va ska en INTE göra, för att barnen ska bli bra människor. Vad tänker en själv när barnen växer upp och ifrågasätter hur en gör? Matilda själv anser ju att hennes egna uppväxt va rätt kass faktiskt.

Varsågod- PoddPoddelipodd till dig!

1 2 3 4 Next »